Certificaten

ISPM-15

Steeds meer landen stellen eisen aan houten pallets, stuw en verpakkingsmaterialen die hun land binnenkomen.

ISPM
De nieuwe wereldstandaard Phytosanitaire Maatregelen Houten Verpakkingen (FAO ISPM no 15) is in maart 2002 ingevoerd om een einde te maken aan de wereldwijde handelsbelemmeringen, als gevolg van de wirwar aan importrestricties voor houten verpakkingen.
In ISPM-15 (International Standards For Phytosanitary Measures) is onder meer beschreven dat houten verpakkingen moeten zijn behandeld om verspreiding van ongedierte zoals bijvoorbeeld het dennenaaltje en syrexwesp te voorkomen.

Op deze site vindt u alle informatie over de eisen voor de export van verpakkingshout van Nederland naar diverse andere landen.

Certificaten

EPAL International

Nederland behoort sinds juli 2005 tot de landen die zich hebben aangesloten bij de EPAL.
Namens EPAL is in Nederland een Nationaal Comité actief, genaamd NEDERPAL.

NEDERPAL is een vereniging van producenten, reparateurs, handelaren en andere belanghebbende op het gebied van EURO/EPAL-pallets in Nederland.

NEDERPAL heeft de volgende doelen

 • Promotie van de EUR/EPAL-pallet;
 • Bijstaan van producenten, reparateurs en handelaren van deze pallets, die lid zijn van de vereniging;
 • Vertegenwoordiging van Nederland binnen EPAL;
 • Vertegenwoordiging van de vereniging en haar leden naar overheden en derden;
 • Co√∂rdineren van de controle op de naleving van de reglementen met betrekking tot de EUR/EPAL-pallets;
 • Terugdringen van de fraude met de merktekens, in samenwerking met EPAL en het eventueel instellen van een juridische procedure daarbij.

Palletfabriek Derksen BV is sinds 2008 in het bezit van een licentie om EUR/EPAL-pallets voor u goed en vakkundig te sorteren en te repareren.

Epal

PEFC

 

Palletfabriek Derksen is PEFC/30-31-603 gecertificeerd

 

De PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) is een wereldwijd vertegenwoordigde organisatie voor de bevordering van duurzaam bosbeheer door middel van boscertificering en labeling van uit het bos afkomstige producten.
Producten met de PEFC claim en/ of het PEFC label geven klanten en eindgebruikers de garantie voor herkomst van de gebruikte grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen, gerecycled materiaal en/ of gecontroleerde bronnen.

De PEFC Council erkent nationale boscertificeringsystemen die moeten voldoen aan de eisen van de PEFC Council. De nationale systemen worden regelmatig opnieuw beoordeeld.

Deze standaard is ontwikkeld in een open en transparant proces van consultatie en consensus met een groot aantal belanghebbenden.

Bekijk hier de website van PEFC.

EUTR

Het hout dat door Palletfabriek Derksen wordt ingekocht voor de productie van pallets voldoet aan de eisen van EUTR.

 • Palletfabriek Derksen B.V.
  Industrieweg 5-7
  6911 KL Pannerden
 • Palletfabriek Derksen B.V.
  Industrieweg 4
  6915 SG Lobith
 • Houtcentrale Spijk
  Spijksedijk 3 - 139
  6917 AB Spijk