Over ons

Palletfabriek Derksen BV bestaat uit 4 verschillende vestigingen, met +/- 100 werknemers en ruim 80.000 m2 bedrijfsoppervlakte waarvan 13,000 m2 overdekt om de pallets droog op te kunnen slaan.
Met onze productielijnen produceren wij 4.000.000 nieuwe pallets, en daarnaast verhandelen wij ruim 1.500.000 gebruikte pallets per jaar in zowel Nederland, Belgiƫ en Duitsland.

Op onze vestiging in Pannerden ‘tevens de Hoofdvestiging’ produceren wij met een 9 tal palletlijnen verschillende afmetingen en uitvoeringen nieuwe pallets. Hierdoor zijn wij in staat om onze klanten op korte termijn te voorzien van elke gewenste pallet.
Wij doen dit voor verschillende bedrijven onder anderen producenten van isolatiemateriaal en kunststof industrie papier industrie steenfabrieken.

Op onze vestiging in Lobith hebben wij de activiteiten ondergebracht met betrekking tot de gebruikte pallets. Met een constante voorraad van +/- 50.000 pallets zijn wij in staat om onze klanten snel te voorzien van de door hun gewenste pallets.
Tevens zijn wij in staat om gebruikte pallets te repareren, zowel onze eigen handelspallets als uw eigendom pallets.

Op onze locatie in Eibergen produceren wij doormiddel van handmatige montage diverse soorten en maten pallets, kisten en kratten op elke door de klant gewenste maat en of uitvoering en in elk gewenst aantal.

De nieuwste locatie Spijk bestaande uit 2 verschillende bedrijven waaronder Palletfabriek Derksen BV en Houtcentrale Spijk BV de laatste is de nieuwste aanwinst van de holding en gespecialiseerd om op een milieu vriendelijke wijze hout te versnipperen van niet meer te herstellen pallets en pallets met een afmeting welke niet meer verkoopbaar zijn.
Deze houtsnippers kunnen in verschillende grote geproduceerd worden dit gebeurd doormiddel van zeven, deze snippers zijn voor 99% vrij van spijkers (metaal) welke tijdens het versnipperingsproces er doormiddel van verschillende magneten worden uitgehaald. De snippers worden weer hergebruikt voor verschillende doeleinden onder anderen grondstof voor de spaanplaat industrie of tuin/ decoratie snippers en natuurlijk voor verbranding in onder anderen ecologische Biomassa centrales. Deze snippers zijn voor 100% P.e.f.C gecertificeerd.

De afdeling pallets (Palletfabriek Derksen BV) produceert op de locatie Spijk met 2 half automatische robotlijnen pallets met een speciale uitvoering en verschillende lengtes van 2500 mm oplopend in lengte met telkens 500 mm tot een lengte van 8000 mm.
Palletfabriek Derksen BV is een voorstander van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Dit doen wij door het produceren van pallets zo te doen dat het daardoor ontstane afval weer voor andere doeleinden hergebruikt kan worden. Bijvoorbeeld in de spaanplaat industrie, compostering en als Biobrandstof voor onder anderen de Energiecentrales.

Het hout dat wij gebruiken voor de productie van de pallets is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dit betekend, dat zodanig wordt gekapt dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van planten en diersoorten behouden blijft. Duurzaam kent ook een sociale dimensie. Dit houdt in dat de rechten van de betrokken arbeiders en van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd.

 • Palletfabriek Derksen B.V.
  Industrieweg 5-7
  6911 KL Pannerden
 • Palletfabriek Derksen B.V.
  Industrieweg 4
  6915 SG Lobith
 • Houtcentrale Spijk
  Spijksedijk 3 - 139
  6917 AB Spijk