Recycling

Bomen

Recycling bomenHet benodigde hout voor het vervaardigen van houten pallets is afkomstig van bomen welke speciaal zijn gekweekt om te dienen als grondstof voor de productie hiervan. Meestal betreft het hier naaldbomen zoals fijnspar of den, maar ook andere soorten bomen zoals de populier of de berk. Ook gebruiken wij steeds meer hout dat afkomstig is uit P.e.f.C gecertificeerde bossen. Al het hout dat wij voor onze producten gebruiken voldoet aan de Europese houtverordening of te wel (EUTR, EU Timber Regulation).

Planken

Recycling planken Wanneer de bomen volgroeid zijn, dan worden deze gekapt en vervoerd naar een houtzagerij alwaar ze worden verzaagd tot planken, balken en klossen. Dit gezaagde materiaal word vervoerd naar onder meer Palletfabriek Derksen alwaar het verwerkt wordt tot de benodigde pallets.

 

Pallets

Recycling palletsPallets die door Palletfabriek Derksen vervaardigd zijn, worden vervoerd naar onze klanten die deze op hun beurt weer gebruiken om de goederen die zij produceren te vervoeren. Pallets worden geproduceerd in verschillende gradaties, zo kunnen wij ze producer en voor eenmalig gebruik of in een zwaardere uitvoering zodat deze vaker gebruikt kan worden. In de praktijk worden pallets die voor eenmalig gebruik geproduceerd zijn vaker dan één keer gebruikt. Pallets die stuk gaan tijdens het gebruik kunnen vaak nog weer gerepareerd worden, dan wordt er bijvoorbeeld een kapotte plank of klos vervangen door een nieuwe en kan de pallet weer hergebruikt worden. Dit bespaard kosten, maar zeker het milieu.

Houtsnippers

Recycling houtsnippersHoutsnippers, een product dat ontstaat als pallets niet meer gerepareerd of hergebruikt kunnen worden. De pallets worden door middel van een shredder (mechanische hakselmachine) versnipperd. Dit restproduct wordt veelal gebruikt als brandstof voor de opwekking van groene stroom of als biomassa bij de compostering van groenafval tot (teelaarde) potgrond, maar ook als snippers voor in de tuin.

Zaagsel

Recycling zaagselZaagsel is een restproduct dat ontstaat door het verzagen van de bomen tot planken, balken of klossen, maar ook wanneer deze materialen weer op diverse lengtes worden afgekort om er pallets van te kunnen maken. Dit restproduct wordt veelal hergebruikt in de spaanplaatindustrie of als strooisel in de stallen voor de agrarische sector (veeteelt).

 • Palletfabriek Derksen B.V.
  Industrieweg 5-7
  6911 KL Pannerden
 • Palletfabriek Derksen B.V.
  Industrieweg 4
  6915 SG Lobith
 • Houtcentrale Spijk
  Spijksedijk 3 - 139
  6917 AB Spijk